Blog

Jak si nabít peníze na kartu i když má pokladna zavřeno? Nabijete si peníze na kopírování v automatu knihovny. Přihlásíte se na https://menza.jcu.cz. Kliknete na antický chrám „platby“ -> „zjistit zůstatek“ -> „převést peníze.“ A je to.

Nemáte objednáno, ale máte chuť na něco jiného než oběd 6? Pokud jdete brzo, stačí pozdravit a mile se zeptat, zda není ještě jiná bezobjednávka. Třeba budete mít štěstí.

Jak skenovat zadarmo na flash disk (bez karty)? Jde to pouze na kopírce v knihovně a v druhém patře.

  1. Zmáčknete tlačítko pod displejem „fax/scan“. Na boku displeje kopírky zasunete flash disk.
  2. Vyskočí okno a potvrdíte uložit data na externí úložiště, případně na displeji rozkliknete malinký USB symbol.
  3. Pokud skenujete např. knížku, zvolíte oboustranné skenování (čtverečky dole na displeji) a vše se Vám uloží do jednoho PDF.
  4. Nastavíte rozlišení, barvu a formát (metrický -> A4 apod.)
  5. Začnete skenovat – spustíte modrým tlačítkem START (jako když kopírujete) – vkládáte další stránky a vždy zmáčknete START. Na displeji se ukazuje, kolik stran máte aktuálně naskenováno.
  6. Až budete hotovi, zahájíte přenos dat kliknutím na displej a zmáčknutím START.

Co dělat, když má knihu vypůjčenou zaměstnanec TF? Řeknete knihovnici, že si knížku chcete půjčit, protože ji (z různých důvodů) potřebujete ke studiu. Ona se pokusí kontaktovat zaměstnance a pak vám dá vědět, pokud bude kniha volná k půjčení.

Jak se dostat na fakultu, když si zabouchnete na venkovním schodišti? Sejdete dolů na dvorek a projdete průchodem, kde je kolostav a pak vstoupíte hlavním vchodem.

Jak získat informace i když má studijní zrovna zavřeno? Jednoduše, po telefonu.

Pro studentský web Chcinatf.cz napsala: Anna Sýkorová.

Autor: martina.hlavacova